• do 30 zł
  • 30-50 zł
  • 50-100 zł
  • 100-200zł
  • powyżej 200zł

  • Brazylia Casa Valduga
  • Brazylia Cordelier
  • Brazylia Lidio Carraro
  • Brazylia Miolo
  • Brazylia Salton
  • Urugwaj Filgueira
  • Urugwaj Gimenez Mendez
  • Urugwaj Irurtia
  • Urugwaj Pizzorno

  • Cabernet Franc
  • Cabernet Sauvignon
  • Chardonnay
  • Flora California
  • Gewurztraminer
  • Malbec
  • Malvasia
  • Merlot
  • Muscat
  • Nebbiolo
  • Pinot Blanc
  • Pinot Nori
  • Riesling
  • Sauvignon Blanc
  • Semillon
  • Tannat
  • Tempranillo
  • Tinta Roriz
  • Touriga Nacional
Aktualnie dostawa win odbywa się w granicach administracyjnych Warszawy i Krakowa. Minimalna wartość zamówienia w sklepie internetowym to 199 zł. Nie doliczamy kosztów transportu do zamówienia.
Sklep internetowy nieczynny do odwołania.

pokaż wina według: nazwa | cena | bestsellery | kraj | winnica | szczep
Quinta do Seival Castos Portuguesas

Quinta do Seival Castas Portuguesas

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2011 | szczep: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
69,00 zł szt.
Quinta do Seival Castos Portuguesas

Quinta do Seival Castas Portuguesas

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2011 | szczep: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz

- Wino czerwone wytrawne, struktura średnia

- Odmiana winogron: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz,

- Temperatura podania: 18° C

- Alkohol: 13,5%

- Przechowywanie: do 2018 r.

- Podawać do: młoda jagnięcina, mięsa miękkie i soczyste



Wino wyprodukowane jako eksperyment, którego efekt okazał się być wielkim sukcesem. Rzecz polega na wykorzystaniu po raz pierwszy w Brazylii odmian portugalskich. Winogrona znane do tej pory z doliny Douro, gdzie wytarza się słynne Porto, teraz uprawiane są w regionie Campanha. Wino produkowane jest w równych proporcjach z odmian: Touriga Nacional, Alfrocheiro oraz Tinta Roriz. Po fermentacji poddawane jest dojrzewaniu w beczkach z dębu francuskiego.

Barwa wyraźna, czerwień wpadająca w brąz. Łzy formują się szybko, występują w średnim zagęszczeniu. Wino pachnie od razu bardzo przyjemnie. W drugim nosie wyczuć można aromaty bardzo dobrej klasy, z dominacją owoców dojrzałych i przetworzonych. Wiśnie, skórka pomarańczowa, czekolada, miód leśny i rodzynki - to najsilniejsze aromaty Quinta do Seival. W smaku uderza równowaga, uderza ponieważ wino do lekkich się nie zalicza. Nie jest również ciężkie - to typowy przykład dobrze zrównoważonego wina o średnim ekstrakcie. Przyjemnie daje się odczuć kwasowość, jest zrównoważona, godnie towarzyszy ciepłemu alkoholowi i okrągłym, skórzanym garbnikom. W ustach aromaty nabierają mocy, pojawia się przewaga konfitur oraz, owoców leśnych z jeżynami na czele. Drugie tło stanowią wanilia i prażony migdał. Wino pozostawia średnio długie wrażenia posmakowe.

Wino bardzo dobrze zrównoważone, średnio ciężkie, idealnie dojrzałe. Optymalny okres przydatności do roku 2012, jakkolwiek znając potencjał dojrzewania odmian portugalskich, wino powinno się pięknie zestarzeć. Dla wytrwałych sugerujemy poczekać na otwarcie butelki do 2015 roku. Możliwe aromaty w przyszłości to tytoń i konfitury wiśniowe, aż chce się przyspieszyć czas... Sugerujemy podawanie w temp. 18 stopni.

Wino kontemplacyjne, znakomicie pijalne. Można je długo i z przyjemnością wąchać, jak również popijać bez szczególnego ścierpnięcia podniebienia. Pasuje również do potraw, szczególnie do młodej jagnięciny... sposób przygotowania dowolny pod warunkiem zachowania miękkości i soczystości mięsa.



 

 

Quinta do Seival Cabernet Savignon

Quinta do Seival Cabernet Savignon

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2006 | szczep: Cabernet Sauvignon
64,00 zł szt.
Quinta do Seival Cabernet Savignon

Quinta do Seival Cabernet Savignon

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2006 | szczep: Cabernet Sauvignon

- Wino czerwone wytrawne, struktura ciężka

- Odmiana winogron: Cabernet Sauvignon

- Temperatura podania: 18° C

- Alkohol: 13%

- Przechowywanie: do 2012 r.

- Podawać do: grillowane mięsa, steki i pieczenie w sosach grzybowym lub śliwkowym

 Wino produkowane z ręcznie zbieranych owoców odmiany Cabernet Sauvignon. Winogrona pochodzą z najlepszych winnic regionu Campanha. Produkcja ma na celu wydobycie maksymalnej ilości polifenoli oraz budowę wysoko skoncentrowanego ekstraktu. Wino dojrzewa rok w nowych baryłkach francuskich.

Barwa wyraźna czerwono wiśniowa. Łzy gęste i wąsko rozstawione wskazują na wysoki ekstrakt wina. Po nalaniu do kieliszka aromaty stopniowo nabierają mocy, stają się wyraźne po zamieszaniu. Wyczuwalne są tutaj czarne porzeczki, tytoń, mokra słoma oraz owoce leśne. Aromat wskazuje na dojrzałość wina. Wino z pewnością dostarczy przyjemnych doznań w trakcie degustacji. Dodatkowymi elementami bukietu stają się mięta, ciemna czekolada i smażone wiśnie. W smaku pełnia równowagi. Wino płynne choć ciężkie, wyraźna kwasowość i garbniki opierają się o rozgrzewający alkohol. Garbnik jest cierpki i szorstki, typowy dla odmiany Cabernet Sauvignon. Wino nadaje się do konsumpcji od razu, ale cierpliwi mogą poczekać z otwarciem butelki co najmniej rok. Z czasem ulegnie złagodzeniu szorstkość garbnika. Odkładając wino do leżakowania, należy pamiętać o równowadze pomiędzy składowymi smaku i aromatami. W tym winie aromaty zdają się być już w pełni rozwinięte. W ustach wyraźna jest linia owocowa i spożywcza. Czarna porzeczka, jeżyny i śliwy z tłem konfitur z wiśni, liści tytoniu i kawy. Delikatnie przebija się wanilia oraz przypieczony pszenny tost. Wino z długim posmakiem.

Wino ciężkie, zrównoważone. Zamknięcie butelki w postaci korka naturalnego umożliwiające dojrzewanie w butelce. Wino należy podać w temperaturze do 18 stopni. Koncentracja alkoholu wymaga dokładnej kontroli temperatury podania, zbyt wysoka spowoduje zasłonięcie aromatów ciepłym zapachem alkoholowym. Wino powinno zostać wypite do roku 2012, chociaż struktura wina pozwalała by na wiele lat dojrzewania, aromaty wydają się być już w pełni rozwinięte i takie właśnie wino smakować będzie najlepiej.

Najlepiej podawać do grillowanego mięsa, steków i pieczeni. Cabernet Sauvignon może wspaniale towarzyszyć mięsom z dodatkami w postaci sosu grzybowego lub śliwkowego. Proponujemy przygotować owiniętą bekonem polędwicę wołową, usmażoną na patelni, którą można podać z sosem śliwkowym z płatkami oscypka. Smacznego!



RAR

RAR Cabernet Merlot

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2011 | szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot
69,00 zł szt.
RAR

RAR Cabernet Merlot

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2011 | szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot

- Wino czerwone wytrawne, struktura ciężka

- Odmiana winogron: Cabernet Sauvignon, Merlot

- Temperatura podania: 18° C

- Alkohol: 13%

- Przechowywanie: do 2020 r.

- Podawać do: szeroki wachlarz mięs czerwonych, jagnięcina, wołowina, dziczyzna, sosy z owoców leśnych

 

Barwa wina intensywna, ciemno rubinowa z pigmentami mahoniu. Łzy tworzą się szybko, są gęste i wąskie, co wskazuje na bogatą strukturę i ekstraktywność wina. Wyczuć można tutaj bardzo dojrzałe owoce leśne, mokre siano i tytoń. Wino pozostawia długi posmak.

Merlot Terroir

Merlot Terroir

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2004 | szczep: Merlot
125,00 zł szt.
Merlot Terroir

Merlot Terroir

czerwone | wytrawne | Brazylia | Miolo | 2004 | szczep: Merlot

- Wino czerwone wytrawne, struktura ciężka

- Odmiana winogron: Merlot

- Temperatura podania: 18° C

- Alkohol: 14%

- Przechowywanie: 2013 do 2040 r.

- Podawać do: mięsa grillowane, pieczenie, ciemna czekolada

 Produkowane z limitowanych zbiorów odmiany Merlot, występuje jedynie w ilości 18tys butelek, z których każda posiada indywidualny numer. Winogrona zbierane i selekcjonowane są ręcznie, winifikacja ma na celu koncentrację maksymalnej ilości alkoholu, polifenoli i garbnika. Wino dojrzewa rok w nowej baryłce z dębu francuskiego, gdzie przechodzi fermentację jabłkowo-mlekową oraz rok w butelce.

Wino o barwie rubinowo czerwonej. Pierścień wina, fioletowo rubinowy wskazuje na młody wiek. W kieliszku pojawiają się gęste i długie łzy, wskazując na duży ekstrakt i poważne wino. Aromaty są nieśmiałe, zamknięte. Wino wymaga chwili cierpliwości po nalaniu do kieliszka, lub napowietrzenia w karafce. Aromaty owocowe i spożywcze, jak: wiśnie, czereśnie, wanilia, masło i jogurt. Po chwili wydobywają się zapachy pieczonego jabłka z cynamonem i dojrzałej truskawki. Wszystkie elementy zapachu potwierdzają młodość wina. W smaku dominująca jest struktura garbnika, który mocno ściąga podniebienie. Wino ciężkie, wymagające co najmniej dwóch lat cierpliwego oczekiwania. Pod przykryciem szorstkich garbników odnaleźć można przyjemną kwasowość i mocno rozgrzewający alkohol. Aromaty które odnajdują usta to suszona śliwka, wanilia, kawowa gorycz i bardzo dojrzała wiśnia. Wino pozostawia długi goryczkowy posmak.

Wino niedojrzałe, surowe i ciężkie. Wino dla inwestorów. Zalecane jest leżakowanie do 2015 roku, w tym czasie powinien w winie powstać zauważalny osad. Wino wymaga spokojnego snu, oczekując na otwarcie. Jest w stanie hojnie wynagrodzić cierpliwych. Za dwa, trzy lata w butelce powstanie szereg przyjemnych aromatów, jak suszona śliwa oraz konfitura z wiśni z czystą wanilią. Wino może przetrwać 20 do 30 lat. Garbnik zostanie zrównoważony i jakość wina osiągnie naprawdę wysoki poziom. Póki co jest mocno cierpkie z nieśmiałymi aromatami, cierpliwie wypatrującymi swojego czasu.

Wino podawać do mięs z grilla, serwowanie należy uprzedzić napowietrzaniem w karafce.



Geleia Extra de Uva

Geleia Extra de Uva

Dżem winogronowy
18,00 zł szt.
Geleia Extra de Uva

Geleia Extra de Uva

Dżem winogronowy

Otrzymywany poprzez zagęszczenie soku ze świeżych i dojrzałych winogron, zbieranych ręcznie w dwóch etapach, w czasie zbiorów i w wyniku selekcji, tak aby zapewnić wysokie standardy jakości.

Naturelle Tinto

Naturelle Tinto

czerowne | półsłodkie | Brazylia | 2013 | Casa Valduga | szczep: Cabernet Franc, Pinot Noir
40,00 zł szt.
Naturelle Tinto

Naturelle Tinto

czerowne | półsłodkie | Brazylia | 2013 | Casa Valduga | szczep: Cabernet Franc, Pinot Noir

- Wino czerwone półsłodkie, struktura lekka

- Odmiana winogron: Cabernet Franc, Pinot Noir

- Temperatura podania: 12 – 14° C

- Alkohol: 11,5%

- Przechowywanie: do 2017 r.

- Polecane do: sery pleśniowe, owoce, desery

 

Wino ukazujące drugie oblicze szczepów Cabernet Franc i Pinot Noir. Wydobyta naturalna słodycz pozwala cieszyć podniebienie. Usta wypełniają nam aromaty owoców. Przejrzyste z fioletowymi odcieniami.

Lunae Branco Frisante

Lunae Branco Frisante

białe | półwytrawne | Brazylia | Salton | szczep: Riesling, Muscat, Semillon
36,00 zł szt.
Lunae Branco Frisante

Lunae Branco Frisante

białe | półwytrawne | Brazylia | Salton | szczep: Riesling, Muscat, Semillon

- Wino frizzante, białe półwytrawne, lekkie

- Odmiana winogron: Riesling, Muscat, Semillon

- Temperatura podania: 8 – 10° C

- Alkohol: 10,5%

- Podawać do: jako aperitif, sałatki, zakąski, kanapki koktajlowe, desery ze świeżymi owocami



Wino typu frizzante, jest delikatnie musujące. Wino wyprodukowano z odmian Riesling, Muscat oraz Semillon. Proces fermentacji odbywał się w temperaturze 17 stopni, naturalne musowanie zostało przeprowadzone w stalowych kadziach ciśnieniowych, metodą Charmat.

Wino o barwie jasno słomkowej. Posiada delikatne, ale wyraźne aromaty owocowe. Wyczuwalne są tutaj brzoskwinie, lipa oraz dojrzały melon. Wino o smaku półwytrawnym. Przyjemna kwasowość lekko dominuje podkreślona dodatkowo przez efekt musowania. Wino lekkie z delikatnie ciepłym alkoholem. Aromaty w ustach są łagodne i krótkie.

Wino smakuje najlepiej, gdy zostanie podane w temperaturze 8 do 10 stopni. Zakrętka pozwala na łatwe otwarcie oraz zabezpiecza przed utratą CO2. Wino nadaje się do krótkiego przechowywania, nasycenie CO2 zabezpiecza je przed niechcianymi zmianami. Wino powinno być składowane w chłodnym i zaciemnionym pomieszczeniu.

Proponujemy podawać jako aperitif, do delikatnych sałatek, kanapek koktajlowych, deserów ze świeżymi owocami.



 

 

Kosher Cabernet Sauvignon

Kosher Cabernet Sauvignon

czerwone | półwytrawne | Brazylia | Casa Valduga | 2009 | szczep: Cabernet Sauvignon
54,90 zł szt.
Kosher Cabernet Sauvignon

Kosher Cabernet Sauvignon

czerwone | półwytrawne | Brazylia | Casa Valduga | 2009 | szczep: Cabernet Sauvignon

- Wino czerwone półwytrawne, struktura lekka

- Odmiana winogron: Cabernet Sauvignon

- Temperatura podania: 12 - 16° C

- Alkohol: 11%

- Przechowywanie: do 2013 r.

- Podawać do: mięsa i makarony z sosem słodko – kwaśnym

 

Wino o intensywnej fioletowej barwie z czerwonymi refleksami. Charakteryzuje się złożonymi aromatami czerwonych owoców, takich jak jeżyny oraz suszone śliwki.

Eleganckie wino z miękkimi taninami, długo utrzymujące się w ustach.