• do 30 zł
  • 30-50 zł
  • 50-100 zł
  • 100-200zł
  • powyżej 200zł

  • Brazylia Casa Valduga
  • Brazylia Cordelier
  • Brazylia Lidio Carraro
  • Brazylia Miolo
  • Brazylia Salton
  • Urugwaj Filgueira
  • Urugwaj Gimenez Mendez
  • Urugwaj Irurtia
  • Urugwaj Pizzorno

  • Cabernet Franc
  • Cabernet Sauvignon
  • Chardonnay
  • Flora California
  • Gewurztraminer
  • Malbec
  • Malvasia
  • Merlot
  • Muscat
  • Nebbiolo
  • Pinot Blanc
  • Pinot Nori
  • Riesling
  • Sauvignon Blanc
  • Semillon
  • Tannat
  • Tempranillo
  • Tinta Roriz
  • Touriga Nacional
Aktualnie dostawa win odbywa się w granicach administracyjnych Warszawy i Krakowa. Minimalna wartość zamówienia w sklepie internetowym to 199 zł. Nie doliczamy kosztów transportu do zamówienia.
Sklep internetowy nieczynny do odwołania.

Kropla brazylijskiego słońca...

Cały świat odkrywa obecnie brazylijskie wina. Brazylia jest krajem, który rozwinął swoje wyjątkowe możliwości produkcji wysokiej jakości win. W obecnych czasach jest uważany za jeden z najlepszych regionów na świecie do uprawy winogron, z których powstają wina musujące.

Brazylijskie wina wielokrotnie wyróżnione

Brazylia utrzymuje się na piątej pozycji wśród największych producentów win na półkuli południowej i na świecie. Produkując 3.2 miliona hektolitrów , Brazylia ustępuje jedynie Argentynie (14,8 mln hektolitrów), Australii ( 10,3 mln ), RPA ( 8,9 mln), i Chile ( 8,4 mln ). Według szacunków International Organization of Wine and Vine ( OIV) , produkcja wina w Brazylii osiągnie duży wzrost w następnych latach.

Brazylia zdobywa coraz większe udziały w rynkach międzynarodowych

Tereny uprawne, które zajmowały powierzchnię 66 000 hektarów w 2001, powiększyły się do 88000 w 2006. Produkcja win w większości zaopatruje rynek rodzimy, którego potrzeby znacznie wzrosły od połowy dekady         (od 2005) , lecz poza tym Brazylia zdobywa coraz większe udziały w rynkach międzynarodowych, dzięki akcjom promocyjnym.

Duże nakłady na badania i rozwój

W ostatnich latach w zakresie upraw winogron i w całym przemyśle winiarskim zostały podjęte duże nakłady na badania i rozwój, polegające na rozwijaniu zaawansowanych technik upraw i produkcji. Obejmują one wykwalifikowany personel, nabycie profesjonalnego wyposażenia, odnowę i rozrost winnic, uprawę winorośli hodowanych na winiarskich kratach oraz kontrolę produkcji. W ten sposób ogranicza się ilość, a podnosi jakość . Efekt jest zachwycający i uznanie nie mogło być mniejsze. Od 1995 roku, Brazylia została wyróżniona ponad 1600 razy za swoje wino na konkursach międzynarodowych.